Jeugd SW

Het jeugdorkest van fanfare SW en het jeugdtoneel van het Heidebloempje organiseren samen leuke activiteiten tijdens de schoolvakanties: bosspel, quiz, feestje, dorpsspel, zwemmen,…
In augustus gaan we op vijfdaagse. Vijf dagen vol spel, muziek, feest,… De kookploeg zorgt voor lekker eten en de leiding voor leuke activiteiten. De repetities zorgen voor een leuk slotconcert met muziek van het jeugdorkest en woord van het jeugdtoneel.

Zo vormen we een leuke vriendengroep die samen blijft musiceren en acteren tot we oud en bejaard zijn.

Jaarlijks organiseren we een pannenkoekenslag in november om wat geld in het laatje te brengen. In mei brengen we een ontbijtconcert voor familie, vrienden en sympathisanten van de fanfare. Dat is onze één van onze momenten om te schitteren.

 

Jeugdorkest

Samen met een bende jongeren muziek maken, is super plezant! Er wordt wekelijks gerepeteerd op vrijdagavond met dirigent Laura Tegenbos. Een vijftal keer per jaar schitteren ze dan op het podium: jaar- en themaconcerten, ontbijtconcert,…

In het jeugdorkest leren de muzikanten samen spelen om later door te stromen naar de fanfare. In overleg met de muziekleerkrachten (ook mogelijk vanuit de muziekschool) kunnen de leerlingmuzikanten, jong of wat ouder, al snel starten om te kunnen genieten van het samen muziek maken in het jeugdorkest.

Meer info over de muzieklessen.

Dirigent

De dirigent van ons jeugdorkest is Laura Tegenbos. Ze studeerde muziekpedagogie in Leuven en speelt al van jongs af aan altsaxofoon. In de fanfare kan je haar terugvinden tussen de tenorsaxofoons. Beroepshalve is Laura leerkracht muzikale opvoeding en gaf ze notenleer en muziekinitiatie in de muziekschool. Het dirigeren is voor haar een passie waarmee ze de muziekmicrobe zoveel mogelijk door wil geven aan jongeren.

 

Jeugdtoneel Heidebloempje

Ben je tussen 13 en 25 jaar? Zou je graag eens op de planken staan? Doe je dit graag op een ongedwongen manier en met een leuke, enthousiaste groep? Dan is jeugdtoneel Heidebloempje iets voor jou. Tweejaarlijks voeren we met ons jongste geweld een toneelstuk op.

Samen met het jeugdorkest doen we mee aan de activiteiten en gaan we op vijfdaagse in de zomer. Zowel bij het slotconcert van de vijfdaagse als bij het ontbijtconcert zorgen wij voor de ludieke presentatie.